TOSBAĞA TV
" HAYAL ET ve HAREKETE GEÇ "

13 Nisan 2010 Salı

13 Nisan 2010 Salı

      Günün Nabzı:
      -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Nükleer Güvenlik Zirvesi için gittiği ABD'de ABD başkanı Obama ile görüştü.
      -Önceki gün Ahmet TÜRK(Kapatılan DTP'sinin genel başkanı ve eski milletvekili)'e gerçekleştirilen yumruklu saldırının etkileri sürüyor.
      -İşçi Sendikalarına 33 yıl aradan sonra Taksim'de 1 Mayıs'ı kutlama izni verildi.(Geçen sene 1 Mayıs 'Emek ve Dayanışma günü'  adıyla tatil ilan edilmişti.)

     Günün Yorumu:
      -Herşeye rağmen Türkiye'nin her geçen gün daha demokratik bir ülke olduğunu görmek insanı mutlu ediyor.Ama hala Ahmet TÜRK'e saldırıp insanları provake etmek isteyen karanlık güçler var, olabilir ve olacaktır da. Ancak yine sevinçle ifade ediyorum ki artık bu oyunlar Türkiye'de sökmüyor, artık insanlar uyanık , artık gerçek ANADOLU ruhu Türkiye'ye hakim olmaya başladı. Artık Türkiye halkları(Türkler, Kürtler , Lazlar ,Romanlar, Çerkezler  v.s.) birbirlerine karşı oluşturdukları önyargıları kırmaya başladı  ve bu önyargıyı aşma meselesi artarak devam ediyor.

     Günün Sözü:
     ''Ey Allah'ın kulları, kardeş olunuz. Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Ona zulmetmez. (İmdad ve nusret deminde) onu kendi hâline bırakmaz. Ona yalan söyleyip aldatmaz. Ona hor bakmaz. (üç kere sadr-ı şerifine işaret buyurarak) Takvâ işte buradadır. Bir kimse Müslüman kardeşine hor baktı mı, işte şerrin bu kadarı ona yeter (artar bile). Müslüman’ın her şeyi; canı, malı, ırzı Müslüman’a haramdır.” (Hadis-i şerif)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder