TOSBAĞA TV
" HAYAL ET ve HAREKETE GEÇ "

28 Ekim 2010 Perşembe

ALLAH(c.c.)'ın İNSANLARA VERDİĞİ HEDİYE

"Şüphesiz biz emaneti göklere, yere ve dağlara teklif ettik de onlar onu yüklenmek istemediler, ondan çekindiler. Onu insan yüklendi. Çünkü o çok zalimdir, çok cahildir." (Ahzab Suresi, 72. Ayet)
      Sevgili dostlar burada geçen emaneti ister "akıl" emaneti ister "islami yaşam" emaneti olarak kabul edelim yerin göğün ve dağların kaçtığı ve insanın yüklenmek istediği ve yüklendiği bu yük gerçekten çok ağırdır. Gerçekten bir zenginin cimri olmaması kibirlenmemesi çok zordur , fakirin isyan etmemesi çok zordur, musibete uğramış birinin sabretmesi çok zordur, sokakta harama bakmamak çok zordur, şeytanın verdiği tüm ağırlığa karşı namaz kılmak çok zordur, zor bir durumda yalan söylememek çok zordur, göze ve gönle hoş gelen haramlara günahlara girmemek çok zordur, sevmediğimiz kişinin arkasından konuşmamak çok zordur, bizden üstün olana hased etmemek çok zordur kısacası insana yüklenen emanet vazife çok zordur.Peki insana bu zorlu emanetin karşılığında ne verilmiş, Allah(c.c.) karşılığını vermek zorunda olmadığı halde insana ne hediye vermiş hiç düşündünüz mü!?.
     Allah(c.c) hayvana vermediği, taşa toprağa vermediği bir ödülü bir hediyeyi insana vermiştir. 
Evet insan gerçek manada ölmeyecektir.Mekan ve zaman atlayacaktır ama ölmeyecektir.
Eğer insan kendisine verilen bu emaneti bu çetin zorlu görevi güzel bir şekilde tamamlarsa kendisine içinde her türlü nimetlerin bulunduğu sonsuz cennet hayatı verilecektir. Sizce de bu gayet karlı bir iş değil mi, 60-80 yıl güzel yaşa günahlardan ve aşırılıklardan kendini koru, Allah(c.c.)'ın emirlerine riayet et ve sonsuz bir cennet hayatı kazan.İşte bu, Allah(c.c.)'ın insanlara olan merhametini ve    rağmetini gösteren açık bir delildir.
(Not:İnsanoğlu vazifesini yerine getirmezse, emanete hıyanet ederse yine ölmeyecektir fakat bu sefer her türlü sefaletin bulunduğu sonsuz cehennem hayatı yaşayacaktır.)
                                                                                                Sevgilerle, TOSUN DEDE



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder